Carpaccio z łososia z koperkiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.3)
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 200g świeżego filetu z łososia
- pół pęczka koperku
- pieprz
- sól
do dekoracji:
- masło czosnkowo - pietruszkowe
- czerwona cebula
- sok z cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Filet z łososia rozłożyć płasko i uformować w prostokąt. Posypać po całej powierzchni posiekanym koperkiem, odrobiną soli i pieprzu. Zawinąć w rulonik wzdłuż, mocno dociskając przy pomocy folii spożywczej. Mocno skręcić folię na brzegach, jak cukierek, by ryba pozostała w kształcie rulonika. Wstawić do zamrażarki. Kiedy mięso jest zamrożone kroić cieniutkie plastry na krajalnicy. Układać płasko na talerzu, posypywać wiórkami zmrożonego masła i cieniutkim krążkami czerwonej cebuli. Skropić sokiem z cytryny i uzupełnić przyprawy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W