Fasolka po kucharsku
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Kucharski
- Seria kulinarna:
- Domowa piekarnia Kucharskiego 2 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Gulasze
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 1 cebula, pokrojona w piórka
- 4 ząbki czosnku, posiekane
- 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę
- oliwa z oliwek
- 30 g nduji (ostra, włoska kiełbasa)
- 2 pomidory malinowe, pokrojone w kostkę
- 500 g namoczonej przez noc białej fasoli
- sól i pieprz
- majeranek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Fasolę namoczyć na noc, ugotować do miękkości.
Cebulę czosnek i paprykę podsmażyć na oliwie z oliwek. Dodać pokrojoną nduję i przez chwilę podsmażyć. Dodać pomidory i podsmażyć wszystko razem, żeby się lekko zredukowało. Dodać fasolę. Gotować kilkanaście minut. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W