Truskawki w czekoladzie
Oceń przepis:
Przygotował:
Jacek Sikora
- Seria kulinarna:
- Słodki drań 2 (odc.10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 500 g truskawek
- tabliczkę czekolady
- łyżeczka masła
- 50 g posiekanych pistacji
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Czekoladę połamać na małe kawałki i wrzucić do miseczki. Miskę ustawić na garnku z wrzącą wodą, dodać masło i mieszając rozpuścić czekoladę. Truskawki zanurzać teraz kolejno w ciepłej czekoladzie, a potem w miseczce z posiekanymi pistacjami. Każdą odłożyć na pergamin i poczekać aż czekolada zastygnie.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W