Galaretka jogurtowo-cynamonowa

Galaretka jogurtowo-cynamonowa
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Dietosfera (odc.9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery, Dania dietetyczne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszać w miseczce jogurt, doprawić miodem i cynamonem. Dodać namoczoną wcześniej i następnie rozpuszczoną żelatynę. Przełożyć masę do foremki i odstawić do lodówki na godzinę. Na patelnię wrzucić truskawki, zostawić jedną do dekoracji. Dodać resztę miodu i gotować chwilę aż powstanie sos. Pokroić płatki ciasta filo w dowolne kształty, posmarować jajkiem i posypać orzechami. Piec w 180 stopniach aż ciasto zrobi się rumiane i chrupiące, ok. 5 minut. Na upieczone ciasto położyć galaretkę, polać ciepłym sosem truskawkowym. Udekorować filetami pomarańczy, świeżym jabłkiem, truskawkami i orzechowymi płatkami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA