Hiyayakko – tofu w przybraniu
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia japońska
Składniki:
- 1 opakowanie jedwabistego tofu
- 1 łyżeczka startego imbiru
- 2 łyżki płatków bonito
- 1 łyżka pokrojonego szczypiorku lub dymki
- 1 łyżka jasnego sosu sojowego lub tamari
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pozbądź się nadmiaru płynów z tofu – umieść je w bambusowym koszyku na 30 minut i poczekaj, aż płyny ociekną. Ewentualnie zawiń tofu w papier i obciąż je czymś na 15-20 minut.
Połóż tofu na talerzu, posyp startym imbirem, polej sosem sojowym lub tamari. Rozsyp posiekany szczypiorek, płatki bonito i serwuj.
Połóż tofu na talerzu, posyp startym imbirem, polej sosem sojowym lub tamari. Rozsyp posiekany szczypiorek, płatki bonito i serwuj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W