Konfitura truskawkowa z kwiatami jaśminu

Konfitura truskawkowa z kwiatami jaśminu
Oceń przepis:
37 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Spiżarnia Maryli (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przetwory
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 750 g truskawek odszypułkowanych
  • 2 cytryny
  • 750 g cukru trzcinowego żelującego
  • szklanka świeżo zerwanych płatków jaśminu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Połowę truskawek rozgnieść na miazgę, dodać cały cukier żelujący i sok z 2 cytryn. Dokładnie wymieszać i odstawić. Po upływie godziny dodać płatki jaśminu i gotować całość 5 minut. Gorące konfitury przelać do wypieczonych w piekarniku słoików i dokładnie zakręcić wyparzonymi pokrywkami. Postawić do góry dnem aż do wystygnięcia.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA