Czosnek marynowany w oliwie
Oceń przepis:
Przygotował:
Maryla Musidłowska
- Seria kulinarna:
- Spiżarnia Maryli (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przetwory
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 8 dużych główek czosnku
- 1 litr oliwy z oliwek
- pęczek tymianku
- skórka z jednej cytryny
- łyżka kolorowego pieprzu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozdzielić główki czosnku i jeśli jest młody pozostawić go w osłonkach. W innym przypadku czosnek obrać. Do wypieczonych w piekarniku słoików wrzucić przyprawy i ząbki czosnku. Zalać oliwą z oliwek. Zakręcić wygotowanymi pokrywkami. Wyłożyć garnek ściereczką, włożyć słoiki i wlać wodę do ¾ wysokości słoików. Pasteryzować, ale nie doprowadzać do zagotowania około 20 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W