Bocconcini w pomarańczowo-tymiankowej zalewie

Bocconcini w zalewie
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 4 (odc. 16)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przetwory

Składniki:

  • 2 op. bocconcini (mini mozarella)
  • 1 skórka z pomarańczy
  • sok z pomarańczy
  • tymianek
  • sól
  • 2-3 łyżeczki marynowanego zielonego pieprzu
  • oliwa

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pomarańcz szorujemy, suszymy i ścieramy skórkę oraz wyciskamy sok.
W miseczce łączymy sok z pomarańczy, 2-3 łyżki listków świeżego tymianku, drobno poszatkowany marynowany pieprz. Dolewamy powoli oliwę i mieszamy. Doprawiamy ew. odrobiną soli.
Bocconcini wciskamy do słoiczków, zalewamy oliwą i odstawiamy na 1-2 dni.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA