Steki z czosnkową fasolą
Oceń przepis:
Przygotował:
Donna Hay
- Seria kulinarna:
- Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 4 steki z rostbefu lub z udźca o wadze 125 g każdy
- sól morska i grubo mielony czarny pieprz
- 50 g rukoli
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka świeżego rozmarynu
- 6 ząbków czosnku
- pokrojonych w plastry
- 1 puszka (400 g) białej fasoli
- wypłukanej i odcedzonej
- 1 łyżeczka tartego chrzanu
- 1 łyżka soku z cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na rozgrzaną na średnim ogniu patelnię wlać oliwę. Dodać czosnek i rozmaryn i smażyć przez minutę. Dodać fasolę, chrzan, sok z cytryny, sól, pieprz, i podgrzewać jeszcze 3 minuty. Odstawić w ciepłe miejsce. Rozgrzać patelnię na dużym ogniu. Oprószyć steki solą i pieprzem i smażyć po dwie minuty z każdej strony lub według własnych upodobań. Podawać z fasolą i rukolą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W