Huevos hamin, czyli jajka z sefardyjskiego czulentu
Oceń przepis:
Przygotował:
Malka Kafka
- Seria kulinarna:
- Koszer macher (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna
Składniki:
- 8 jaj
- pęczek włoszczyzny
- 2 cebule (można dodać dużo brązowych łupin)
- pieprz czarny
- pieprz biały
- kmin rzymski
- sól
- 2-3 łyżki majonezu
- orzechy włoskie (całe połówki) 100 g
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Jaja zagotuj razem z włoszczyzną, cebulą i przyprawami, następnie zmniejsz ogień do minimum, uszczelnij garnek folią aluminiową i gotuj przez min 24 godziny. Na drugi dzień jaja powinny stać się brązowe. Po wystudzeniu obierz je i przekrój na pół. Żółtka zmiksuj z majonezem dodaj soli i białego pieprzu. Masę wyciśnij przez wyciskarkę lub nałóż łyżeczką na połówkę białka. Na wierzch połóż uprażoną połówkę orzecha włoskiego lub pekan.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W