Zupa grzybowa z pieczarek z sosem sojowym i kminem rzymskim
Oceń przepis:
Przygotował:
Malka Kafka
- Seria kulinarna:
- Koszer macher (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Zupy, Dania z grzybów
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia koszerna
Składniki:
- 300 g pieczarek
- 1,5 l wywaru z warzyw
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego
- 1 łyżeczka papryki ostrej
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- sos sojowy do smaku
- 4 łyżki oleju
- 1 ząbek czosnku
- natka pietruszki lub kolendry
- 1 łyżka mąki razowej
- sól
- pieprz do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W garnku, w którym gotowana będzie zupa upraż na oleju przyprawy. Pieczarki pokrój na ćwiartki i podsmaż z przyprawami, zalej wywarem i gotuj przez 20 minut. Na koniec zagęść zupę mąką razową i dodaj posiekaną natkę.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grzybów
Zupy
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W