Raita z burakami

Raita z burakami
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.26)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

  • 100 ml naturalnego jogurtu
  • 2 upieczone lub ugotowane buraki
  • łyżka posiekanej świeżej mięty
  • łyżka posiekanej świeżej kolendry
  • sok z limonki
  • sól
  • cukier
  • czarnuszka

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Buraki pokroić w niedużą kostkę, wymieszać z jogurtem, ziołami i przyprawami. Sałatka powinna mieć odświeżający, słodko kwaśny smak. Wstawić do lodówki. Przed podaniem udekorować świeżymi ziołami, ewentualnie ziarnem czarnuszki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA