Sałatka z kaczki z dressingiem z dżemu
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki
- Ilość osób:
- 3
Składniki:
- mięso z 4 upieczonych kaczych udek lub 1 całej kaczki, pocięte lub porwane na kawałki
- 6 garści liści różnych sałat
- 150 gramów groszku śnieżnego, cienko pokrojonego
- 2 dymki, cienko pokrojone
- 2 szklanki kiełków fasoli mung
- ½ szklanki podpieczonych orzechów ziemnych lub nerkowca
- ¼ szklanki porwanych liści mięty
Dressing:
- 2 łyżki złotego dżemu z przepisu Annabel lub innego dżemu
- ½ szklanki soku pomarańczowego
- 2 łyżki neutralnego oleju
- 1 łyżka octu ryżowego
- 2 łyżeczki sosu rybnego
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 1 łyżeczka drobno startego, świeżego imbiru
- ½ łyżeczki przyprawy 5 smaków
- mielony czarny pieprz, do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Składniki dressingu umieść w małym słoiku. Wstrząśnij, aby wymieszać. Przechowuj w lodówce do dwóch tygodni.
Wszystkie składniki sałatki wymieszaj w misce razem z dressingiem i podawaj.
Wszystkie składniki sałatki wymieszaj w misce razem z dressingiem i podawaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W