Sałatka z kaczki z dressingiem z dżemu

Sałatka z kaczki z dressingiem z dżemu
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Annabel Langbein

Seria kulinarna:
Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki
Ilość osób:
3

Składniki:

  • mięso z 4 upieczonych kaczych udek lub 1 całej kaczki, pocięte lub porwane na kawałki
  • 6 garści liści różnych sałat
  • 150 gramów groszku śnieżnego, cienko pokrojonego
  • 2 dymki, cienko pokrojone
  • 2 szklanki kiełków fasoli mung
  • ½ szklanki podpieczonych orzechów ziemnych lub nerkowca
  • ¼ szklanki porwanych liści mięty
Dressing:
  • 2 łyżki złotego dżemu z przepisu Annabel lub innego dżemu
  • ½ szklanki soku pomarańczowego
  • 2 łyżki neutralnego oleju
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 2 łyżeczki sosu rybnego
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 1 łyżeczka drobno startego, świeżego imbiru
  • ½ łyżeczki przyprawy 5 smaków
  • mielony czarny pieprz, do smaku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Składniki dressingu umieść w małym słoiku. Wstrząśnij, aby wymieszać. Przechowuj w lodówce do dwóch tygodni.
Wszystkie składniki sałatki wymieszaj w misce razem z dressingiem i podawaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA