Sałatka z wędzoną rybą, sezamem i mango
Oceń przepis:
Przygotował:
Daria Ładocha
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki
Składniki:
- 200 g wędzonej ryby, np. pstrąga, łososia lub makreli
- pół sałaty, np. lodowej lub rzymskiej
- 1 marchewka
- 1 ogórek zielony
- 1 mango
- 2 łyżki prażonego sezamu
- ćwierć szklanki soku z pomarańczy
- 1 łyżka miodu
- pół łyżeczki musztardy
- garść posiekanej zieleniny, np. pietruszka, szczypiorek, koperek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Marchewkę obierz i pokrój w cienkie słupki (Julienne). Możesz do tego użyć specjalnej obieraczki lub zwykłego noża.
Mango obierz i pokrój w łódeczki lub w kostkę.
Umytego ogórka pokrój na kawałki.
Rybę porwij palcami na mniejsze cząstki.
Umytą i osuszoną sałatę porwij na kawałki i włóż do miski.
Do sałaty dodaj pozostałe składniki wedle upodobania i całość posyp prażonym sezamem.
Sok z pomarańczy wymieszaj z miodem i musztardą – najlepiej w zamkniętym słoiku.
Następnie polej nim sałatkę. Na końcu dodaj garść ulubionej zieleniny.
Mango obierz i pokrój w łódeczki lub w kostkę.
Umytego ogórka pokrój na kawałki.
Rybę porwij palcami na mniejsze cząstki.
Umytą i osuszoną sałatę porwij na kawałki i włóż do miski.
Do sałaty dodaj pozostałe składniki wedle upodobania i całość posyp prażonym sezamem.
Sok z pomarańczy wymieszaj z miodem i musztardą – najlepiej w zamkniętym słoiku.
Następnie polej nim sałatkę. Na końcu dodaj garść ulubionej zieleniny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W