Sałatka nicejska z grillowanym tuńczykiem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 15)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Składniki:Sałatka:
200 g tuńczyka
ćwierć filiżanki posiekanej natki pietruszki
ćwierć filiżanki czarnych albo zielonych oliwek
2 czerwone papryki pokrojone w cienkie paski
200 g zblanszowanej fasolki szparagowej
1 czerwona cebula
1 ogórek
ćwierć filiżanki liści bazylii
3 posiekane dymki
anchois
100 g ugotowanych ziemniaków
4 ugotowane, obrane jajka
sól i pieprz
Dressing:
2 łyżki francuskiej musztardy
1 ząbek czosnku
sok z jednej cytryny
2 łyżki octu estragonowego
3 łyżki oliwy
sól i pieprz
Przygotowanie:
Tuńczyka przyprawić solą i pieprzem. Skropić oliwą i zgrillować.
Wszystkie składniki sałatki, poza jajkami, przełożyć do miski. Przyprawić solą i pieprzem.
Składniki dressingu wymieszać. Polać sałatkę.
Wierzch udekorować pokrojonymi w ćwiartki jajkami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W