Sałatka jesienna z wołowiną i kasztanami jadalnymi

Sałatka jesienna z wołowiną i kasztanami jadalnymi
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 2 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki
Kuchnia świata:
Kuchnia portugalska

Składniki:

  • mieszanka sałat jesiennych: rukiew wodna, cykoria pokrojona, sałata dębowa (liście)
  • 200 g steku z wołowiny np. z udźca, pokrojonego w cienkie plasterki
  • pół jabłka pokrojonego w julienne (zapałki)
  • 1 łyżka suszonych rodzynek
  • kasztany jadalne pieczone
  • oliwa z oliwek
  • sok z ½ cytryny
  • cebula dymka (biała część pokrojona w talarki)

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W misce wymieszaj sałaty z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, dopraw do smaku. Dodaj jabłka, rodzynki, dymkę, wymieszaj.
Na patelni podsmaż mięso, aż zmieni kolor z czerwonego na brązowy, odstaw.
Serwuj sałatę na dużym talerzu, dodaj mięso oraz kasztany jadalne.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA