Bolo do caco – chlebki z batatami
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Kucharski
- Seria kulinarna:
- Domowa piekarnia Kucharskiego 4 (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Pieczywo
- Kuchnia świata:
- Kuchnia portugalska
Składniki:
- 300 ml wody
- 100 g upieczonych batatów
- 10 g świeżych drożdży
- 500 g mąki pszennej
- 10 g soli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W wodzie rozpuścić drożdże i połączyć z batatami. Dodać mąkę i wszystko wymieszać. Następnie wyrobić na gładkie i elastyczne ciasto. Zostawić do wyrośnięcia na 2 godziny.
Następnie podzielić na 6 części po 150 g. Uformować okrągłe bułeczki, rozpłaszczyć i odstawić do wyrośnięci na 40 minut.
Rozgrzać patelnię i każdy z kawałków ciasta piec na patelni. Opiec równomiernie z obu stron na rumiany kolor.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia portugalska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W