Pulpety z czerstwego chleba z salsą z kolorowych pomidorów
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Kucharski
- Seria kulinarna:
- Domowa piekarnia Kucharskiego 2 (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Pieczywo
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- Pulpety:
- ok. 500 g czerstwego pieczywa
- 2 szklanki mleka
- 1 cebula, drobno pokrojona
- 4 łyżki prażonych pestek dyni
- 2 jajka
- sól
- biały pieprz
- 4 łyżki posiekanego koperku
Salsa:
- 3 pomidory, każdy w innym kolorze
- 1 szalotka
- pęczek ziół
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
- sok z cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Czerstwy chleb pokroić na kromki i namoczyć w mleku. Dokładnie odcisnąć i połączyć z pozostałymi składnikami. Wyrobić na gładką masę i uformować kotleciki. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Z pomidorów usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Podobnie pokroić szalotkę i posiekać zioła. Przyprawić solą i pieprzem. Dolać oliwę z oliwek oraz soku z cytryny. Wymieszać i podawać z pulpetami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W