Kalafior z sosem chlebowym

Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Kucharski
- Seria kulinarna:
- Domowa piekarnia Kucharskiego (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Pieczywo
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 1 kalafior
Sos:
- 3 łyżki masła
- 2 łyżki jasnej pasty miso
- 1 bułka z ziarnami
- sól
- pieprz
- 1 mały pęczek koperku
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Kalafior ugotować do miękkości w osolonej i lekko osłodzonej wodzie. W tym czasie przygotować sos.
Bułkę zmiksować w malakserze, aż powstanie kruszonka. Masło podgrzać w rondelku i podsmażyć na nim kruszonkę z bułki, aż nabierze złoto-brązowego koloru. Dodać pastę miso, wymieszać. Jeśli będzie za gęste, dodać odrobinę wody. Przyprawić pieprzem. Pod koniec dodać posiekany koperek, wymieszać i polać kalafiora.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W