Kalafior z sosem chlebowym

Kalafior z sosem chlebowym
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Piotr Kucharski

Seria kulinarna:
Domowa piekarnia Kucharskiego (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pieczywo
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 1 kalafior
Sos:
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki jasnej pasty miso
  • 1 bułka z ziarnami
  • sól
  • pieprz
  • 1 mały pęczek koperku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kalafior ugotować do miękkości w osolonej i lekko osłodzonej wodzie.  W tym czasie przygotować sos.

Bułkę zmiksować w malakserze, aż powstanie kruszonka. Masło podgrzać w rondelku i podsmażyć na nim kruszonkę z bułki, aż nabierze złoto-brązowego koloru. Dodać pastę miso, wymieszać. Jeśli będzie za gęste, dodać odrobinę wody. Przyprawić pieprzem. Pod koniec dodać posiekany koperek, wymieszać i polać kalafiora.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA