Chłodnik z botwinki z pomidorami i rukolą
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 1 duży pęczek botwinki
- 2 pomidory
- garść liści rukoli
- 1 kalarepa
- 1 ogórek średniej wielkości
- 1 garść posiekanego koperku
- 1 garść posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 1/2 litra wody
- 200 ml maślanki lub mleka kokosowego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pokrojoną botwinkę gotujemy w osolonej i posłodzonej wodzie przez ok. 5 minut. Pod koniec gotowania dodajemy ocet. Odstawiamy do wystygnięcia. Kroimy kalarepę, pomidory, ogórka i zieleninę. Rozdzielamy do miseczek, zalewamy ostudzoną botwinką i dodajemy kefir lub w wersji wegańskiej mleko kokosowe z dodatkiem łyżeczki octu jabłkowego, ponieważ mleko kokosowe nie jest kwaśne.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W