Marchewka z groszkiem cukrowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Grzegorz Łapanowski
- Seria kulinarna:
- Ł'apetyt 2 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Składniki:
- 200 g groszku
- 2-3 marchewki
- garść kiełków słonecznika
- ew. mała garść orzechów włoskich
Dressing:
- łyżeczka sosu sojowego
- łyżeczka sosu ostrygowego
- łyżeczka miodu
- 1 ząbek czosnku
- kilka listków kolendry
- łyżka soku z cytryny
- 1 chili drobno siekane
- 5 łyżek oleju
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przygotowujemy dressing łącząc wszystkie składniki oprócz oleju. Kiedy wymieszamy je na gładką masę powoli dodajemy olej. Doprawiamy do smaku. Groszek cukrowy tniemy na ukos. W ten sposób uzyskamy podłużne trójkąty. Możemy go sparzyć, nie musimy – ma być chrupki. Marchew obieramy i kroimy w zapałkę. Łączymy wszystkie składniki i serwujemy ze smażonym tofu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W