Marchewka z groszkiem cukrowym

Marchewka z groszkiem cukrowym
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Grzegorz Łapanowski

Seria kulinarna:
Ł'apetyt 2 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Składniki:

Dressing:
  • łyżeczka sosu sojowego
  • łyżeczka sosu ostrygowego
  • łyżeczka miodu
  • 1 ząbek czosnku
  • kilka listków kolendry
  • łyżka soku z cytryny
  • 1 chili drobno siekane
  • 5 łyżek oleju

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przygotowujemy dressing łącząc wszystkie składniki oprócz oleju. Kiedy wymieszamy je na gładką masę powoli dodajemy olej. Doprawiamy do smaku. Groszek cukrowy tniemy na ukos. W ten sposób uzyskamy podłużne trójkąty. Możemy go sparzyć, nie musimy – ma być chrupki. Marchew obieramy i kroimy w zapałkę. Łączymy wszystkie składniki i serwujemy ze smażonym tofu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA