Szparagowa frittata
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.31)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- pęczek obranych szparagów białych i zielonych
- 1 mała cebula
- 6 jaj
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki oliwy
- 3 - 4 łyżki tartego parmezanu
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Szparagi obrać, pokroić na mniejsze kawałki i usmażyć na oliwie z cebulą pokrojoną w kostkę. Jaja roztrzepać w sporej misce z parmezanem, solą i pieprzem. Dodać do jaj lekko przestudzone szparagi. Na patelni rozgrzać masło z oliwą. Wlać na patelnię jaja ze szparagami. Smażyć na wolnym ogniu, lekko podważając brzegi, by surowe jajka z wierzchu spływały pod spód. Kiedy omlet jest prawie ścięty, a tylko wierzch pozostaje płynny, wstawić patelnię do gorącego piekarnika. Zapiekać kilka minut, aż frittata się zetnie. Wyjąć z piekarnika, przykryć i odstawić. Frittata dzięki temu łatwo odejdzie od spodu patelni. Wyjąć na talerz, podawać na ciepło lub na zimno.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W