Saltimbocca - kotlety cielęce
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.9)
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 6 kotletów cielęcych
- 6 plastrów szynki parmeńskiej
- 6-12 liści szałwii
- oliwa
- masło sklarowane
- 1/2 szklanki białego wina
- 1/2 szklanki rosołu
- sól
- pieprz
- mąka
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mięso dobrze rozbić tłuczkiem. Na każdym plastrze położyć listek lub dwa szałwii i przykryć plastrem szynki, oprószyć mąką. Na patelni rozgrzać oliwę, ewentualnie dodając łyżkę sklarowanego masła. Smażyć kotleciki najpierw ze strony szynki z szałwią, potem z drugiej strony. Tuż po przewróceniu wlać wino i rosół, i na mocnym ogniu odparować. Doprawić solą i pieprzem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W