Dorsz ze śmietaną, porami i marchewką
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.20)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- 4 filety - płaty z dorsza
- 2 pory
- tylko białe części
- 5 marchewek
- 5 łyżek masła
- 1 małe opakowanie kwaśnej śmietany (najlepiej z ekolandu)
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pory pokroić w cienkie paseczki, marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W sporym garnku rozpuścić masło, ciasno ułożyć na dnie pokrojone na porcje filety rybne. Posypać solą i pieprzem. Przysypać je warstwą porów, posypać solą i pieprzem. Pory przykryć warstwą marchwi, posypać solą i pieprzem. Warstwy warzyw powinny być tej samej grubości. Na wierzchu rozsmarować śmietanę i przykryć garnek przykrywką. Gotować na małym ogniu. Śmietana spłynie na spód, łącząc się z warzywami i tworząc sos. Kiedy marchew jest miękka, danie jest gotowe. Podawać z ziemniakami z wody.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W