Zupa rybna z owocami morza
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rodzinnie (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Zupy, Dania na karnawał i imprezę
Składniki:
- 2 l bulionu warzywnego
- cały łosoś
- 2 śledzie
- garść krewetek
- garść małży
- seler naciowy
- garść kurek
- koper włoski
- 2 źdźbła trawy cytrynowej
- 2 cebule czerwone
- 5 ząbków czosnku
- chilli
- 100 ml oliwy
- puszka pomidorów
- szczypta szafranu
- limonka
- 2 łyżki sosu rybnego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rybę oczyść ze skóry i wyfiletuj. Do bulionu wrzuć głowę, kręgosłup i resztki z ryby.
Kurki, seler naciowy, koper włoski, cebulę, czosnek i chilli pokrój i przesmaż na oliwie.
Dodaj zmiażdżoną trawę cytrynową. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj pomidory oraz szczyptę szafranu.
Warzywa zalej bulionem. Dodaj sos rybny.
Krewetki małże i kawałki ryb gotuj w sitku na bulionie. Następnie wyłóż na talerz. Smacznego!
Kurki, seler naciowy, koper włoski, cebulę, czosnek i chilli pokrój i przesmaż na oliwie.
Dodaj zmiażdżoną trawę cytrynową. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj pomidory oraz szczyptę szafranu.
Warzywa zalej bulionem. Dodaj sos rybny.
Krewetki małże i kawałki ryb gotuj w sitku na bulionie. Następnie wyłóż na talerz. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W