Zupa rybna z owocami morza

Zupa rybna z owocami morza
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 3.20

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Zupy, Dania na karnawał i imprezę

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rybę oczyść ze skóry i wyfiletuj. Do bulionu wrzuć głowę, kręgosłup i resztki z ryby.
Kurki, seler naciowy, koper włoski, cebulę, czosnek i chilli pokrój i przesmaż na oliwie.
Dodaj zmiażdżoną trawę cytrynową. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj pomidory oraz szczyptę szafranu.
Warzywa zalej bulionem. Dodaj sos rybny.
Krewetki małże i kawałki ryb gotuj w sitku na bulionie. Następnie wyłóż na talerz. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA