Burrito z jajecznicą i wołowiną tex mex

Burrito z jajecznicą
Oceń przepis:
45 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska

Składniki:

  • 2 czerwone cebule
  • 0,5 kg zmielonej wołowiny
  • łyżeczka kolendry
  • łyżeczka kminu rzymskiego
  • łyżeczka papryki wędzonej
  • łyżeczka papryki słodkiej
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • szczypta cynamonu
  • pomidor
  • papryka jalapeno
  • sałata
  • 20 dkg sera cheddar
  • 3 jajka
  • opakowanie placków tortilli
  • 2 gałązki kolendry

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Jedną cebulę pokrój w kostkę i wrzuć na patelnię razem z mięsem. Smaż na suchej patelni.
Kolendrę, kmin, paprykę wędzoną, paprykę słodką, sól, pieprz i cynamon utrzyj w moździerzu i dodaj do mięsa.
Przygotuj warzywa do burrito. Pomidora, cebulę i paprykę jalapeno pokrój w kostkę.
Sałatę pokrój w drobne paski.
Ser żółty zetrzyj na tarce na grubych oczkach.
Z patelni ściągnij usmażoną wołowinę i usmaż jajecznicę.
Na placek tortilli nałóż ser, ciepłe mięso, jajecznicę, cebulę, pomidora, sałatę oraz jalapeno. Następnie dodaj kolendrę, zawiń placek i zgrilluj na patelni. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA