Burrito z jajecznicą i wołowiną tex mex
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rodzinnie (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
Składniki:
- 2 czerwone cebule
- 0,5 kg zmielonej wołowiny
- łyżeczka kolendry
- łyżeczka kminu rzymskiego
- łyżeczka papryki wędzonej
- łyżeczka papryki słodkiej
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- szczypta cynamonu
- pomidor
- papryka jalapeno
- sałata
- 20 dkg sera cheddar
- 3 jajka
- opakowanie placków tortilli
- 2 gałązki kolendry
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Jedną cebulę pokrój w kostkę i wrzuć na patelnię razem z mięsem. Smaż na suchej patelni.
Kolendrę, kmin, paprykę wędzoną, paprykę słodką, sól, pieprz i cynamon utrzyj w moździerzu i dodaj do mięsa.
Przygotuj warzywa do burrito. Pomidora, cebulę i paprykę jalapeno pokrój w kostkę.
Sałatę pokrój w drobne paski.
Ser żółty zetrzyj na tarce na grubych oczkach.
Z patelni ściągnij usmażoną wołowinę i usmaż jajecznicę.
Na placek tortilli nałóż ser, ciepłe mięso, jajecznicę, cebulę, pomidora, sałatę oraz jalapeno. Następnie dodaj kolendrę, zawiń placek i zgrilluj na patelni. Smacznego!
Kolendrę, kmin, paprykę wędzoną, paprykę słodką, sól, pieprz i cynamon utrzyj w moździerzu i dodaj do mięsa.
Przygotuj warzywa do burrito. Pomidora, cebulę i paprykę jalapeno pokrój w kostkę.
Sałatę pokrój w drobne paski.
Ser żółty zetrzyj na tarce na grubych oczkach.
Z patelni ściągnij usmażoną wołowinę i usmaż jajecznicę.
Na placek tortilli nałóż ser, ciepłe mięso, jajecznicę, cebulę, pomidora, sałatę oraz jalapeno. Następnie dodaj kolendrę, zawiń placek i zgrilluj na patelni. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
Kuchnia meksykańska
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W