Quesadilla z pastą z fasoli i sosem z mango
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak lokalnie 4 (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
Składniki:
- Składniki:
- 2 tortille
- 170 g ugotowanej czerwonej fasoli
- sok z cytryny
- 2-3 łyżki oliwy
- pół cebuli
- 2 surowe polskie kiełbaski
- łyżeczka sezamu
- cebula czosnkowa
- Sos z mango:
- cebula
- 2 ostre czerwone papryczki chili
- 2 zielone papryczki
- 3 ząbki czosnku
- olej
- puszka pulpy z mango
- sok i skórka z limonki
- jabłko
- garść świeżej kolendry
- sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przygotuj pastę z fasoli. W misce rozgnieć tłuczkiem ugotowaną fasolę. Dopraw ją sokiem z cytryny, oliwą i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj drobno posiekaną cebulę i cienkie usmażone plastry kiełbasy z sezamem. Placek tortilli posmaruj pastą i przykryj drugim plackiem. Quesadillę wrzuć na patelnie niech się zrumieni z dwóch stron. Idealnym dodatkiem do quesadilli będzie ostry sos z mango. Cebulę drobno posiekaj. Papryczki pokrój na małe kawałki. W garnku podsmaż najpierw cebulę potem papryczki i czosnek. Warzywa podlej małą ilością oleju i mieszaj żeby się nie spaliły.
Do garnka wlej pulpę z mango. Dodaj sok i skórkę z limonki, kawałki jabłka i posiekaną kolendrę.
Wszystkie składniki zmiksuj ręcznym blenderem. Sos dopraw solą.
Quesadillę podawaj z sosem. Smacznego!
Do garnka wlej pulpę z mango. Dodaj sok i skórkę z limonki, kawałki jabłka i posiekaną kolendrę.
Wszystkie składniki zmiksuj ręcznym blenderem. Sos dopraw solą.
Quesadillę podawaj z sosem. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia meksykańska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W