Ziemniaki pieczone z łososiem
Oceń przepis:
Składniki:
- 4 duże ziemniaki ugotowane w mundurkach
- łosoś wędzony
- kapary
- pomidory suszone
- 2 jajka
- sól, pieprz
- świeży tymianek
- parmezan
- sos:
- jogurt
- majonez
- skórka z cytryny
- miód
- koperek,
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Składniki sosu łączymy razem bardzo dokładnie. Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Odkrawamy z boku każdego ziemniaka plaster grubości ok. 0,5 cm, stykamy dwa ziemniaki odkrojonymi bokami i łączymy tworząc jednego większego. Ściskamy mocno, żeby się zlepiły i owijamy folią. Nadkrawamy od góry i rozpulchniamy delikatnie widelcem. Łososia szatkujemy, podobnie pomidory. Łączymy z kaparami, pieprzem, tymiankiem i wkładamy do ziemniaka. Delikatnie zalewamy rozbełtanym jajkiem i posypujemy tymiankiem i parmezanem. Pieczemy 15-20 minut w temp. 200 st. Serwujemy z sosem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W