Chrupiące grzanki z pomidorami i wędzoną makrelą

Chrupiące grzanki z pomidorami i wędzoną makrelą
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Andrzej Polan

Seria kulinarna:
Polska ze smakiem (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kromki chleba pokrój w drobną kostkę, podobnie pokrój pomidory. Pokrojony chleb obsmaż na patelni na złoto. Chrupiące grzanki odstaw na ręcznik do odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Makrelę obierz ze skóry, pozbaw ości i ułóż na listkach szpinaku. Grzanki połącz z pomidorami, szczypiorkiem, olejem Kujawskim z bazylią, pomidorami i papryką. Dokładnie wymieszaj i polej rybę na talerzu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA