Chrupiące grzanki z pomidorami i wędzoną makrelą
Oceń przepis:
Przygotował:
Andrzej Polan
- Seria kulinarna:
- Polska ze smakiem (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 2 polskie pomidory
- 4 kromki pszennego pieczywa
- szczypiorek
- olej Kujawski z bazylią, papryką i pomidorami,
- świeże liście szpinaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kromki chleba pokrój w drobną kostkę, podobnie pokrój pomidory. Pokrojony chleb obsmaż na patelni na złoto. Chrupiące grzanki odstaw na ręcznik do odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Makrelę obierz ze skóry, pozbaw ości i ułóż na listkach szpinaku. Grzanki połącz z pomidorami, szczypiorkiem, olejem Kujawskim z bazylią, pomidorami i papryką. Dokładnie wymieszaj i polej rybę na talerzu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Kuchnia polska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W