Łosoś zapiekany w sosie pomidorowo-paprykowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Daria Ładocha
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Dobre dla dzieci
Składniki:
- 700 g filetów z łososia, ze skórą, bez łusek
- 4 pomidory
- 2 czerwone papryki
- 1 czerwona cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki sosu sojowego
- sok z 1 limonki
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka soli
- pół łyżeczki pieprzu
- szczypta cynamonu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Nastaw piekarnik na 200°C.
Obrany czosnek, cebulę, paprykę oraz pomidory wrzuć do blendera. Dodaj wszystkie przyprawy i zmiksuj na gładki sos.
Do naczynia żaroodpornego wlej sos i ułóż w nim łososia skórą do góry tak, by wystawał ponad powierzchnię sosu.
Zapiekaj około 25 minut, aż skórka będzie chrupiąca.
Obrany czosnek, cebulę, paprykę oraz pomidory wrzuć do blendera. Dodaj wszystkie przyprawy i zmiksuj na gładki sos.
Do naczynia żaroodpornego wlej sos i ułóż w nim łososia skórą do góry tak, by wystawał ponad powierzchnię sosu.
Zapiekaj około 25 minut, aż skórka będzie chrupiąca.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W