Szczupak smażony z warzywami podany z komosą ryżową i mrożonymi kostkami jogurtu

Szczupak smażony z warzywami podany z komosą ryżową
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 2 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Warzywa pokrój w paseczki. Filety ze szczupaka ponacinaj co 2 milimetry, wtedy ości podczas smażenia się wytopią. Rybę skrop sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Warzywa podsmaż na maśle. Dopraw solą. Dodaj połówki pomidorków koktajlowych. Filety obtocz w mące. Do lekko podduszonych warzyw dodaj łyżkę masła i smaż filety Całość podlej białym winem.
Komosę ryżową ugotuj. Pomidorki cherry przekrój na pół. Na patelni przesmaż pestki dyni i pomidorki. Papryczkę chili drobno posiekaj. Komosę wymieszaj z papryczką chili, pestkami dyni i pomidorkami. Dopraw solą, pieprzem, sosem sojowym i oliwą. Całość posyp świeżą kolendrą.
Jogurt dopraw sokiem z cytryny i solą. Przelej go do foremek na lód i wstaw do lodówki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA