Szczupak smażony z warzywami podany z komosą ryżową i mrożonymi kostkami jogurtu
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak lokalnie 2 (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- szczupak z warzywami:
- filety ze szczupaka
- cukinia
- 2 cebule dymki około
- por
- ¼ papryki
- 2 ząbki czosnku
- cytryna
- sól
- pieprz
- 2 spore łyżki masła do smażenia plus 2 do dodania później
- ćwierć szklanki białego wina
- mąka do panierowania
- sałatka z komosy ryżowej:
- szklanka komosy ryżowej
- garść pomidorków cherry
- papryczka chili
- garść świeżej posiekanej kolendry
- pieprz
- sól
- łyżka sosu sojowego
- chlust oliwy
- 3 łyżki pestek dyni
- mrożone kostki jogurtowe:
- sok z cytryny
- jogurt naturalny
- sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Warzywa pokrój w paseczki. Filety ze szczupaka ponacinaj co 2 milimetry, wtedy ości podczas smażenia się wytopią. Rybę skrop sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Warzywa podsmaż na maśle. Dopraw solą. Dodaj połówki pomidorków koktajlowych. Filety obtocz w mące. Do lekko podduszonych warzyw dodaj łyżkę masła i smaż filety Całość podlej białym winem.
Komosę ryżową ugotuj. Pomidorki cherry przekrój na pół. Na patelni przesmaż pestki dyni i pomidorki. Papryczkę chili drobno posiekaj. Komosę wymieszaj z papryczką chili, pestkami dyni i pomidorkami. Dopraw solą, pieprzem, sosem sojowym i oliwą. Całość posyp świeżą kolendrą.
Jogurt dopraw sokiem z cytryny i solą. Przelej go do foremek na lód i wstaw do lodówki.
Komosę ryżową ugotuj. Pomidorki cherry przekrój na pół. Na patelni przesmaż pestki dyni i pomidorki. Papryczkę chili drobno posiekaj. Komosę wymieszaj z papryczką chili, pestkami dyni i pomidorkami. Dopraw solą, pieprzem, sosem sojowym i oliwą. Całość posyp świeżą kolendrą.
Jogurt dopraw sokiem z cytryny i solą. Przelej go do foremek na lód i wstaw do lodówki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W