Tortilla z karmelizowanym ananasem i jabłkiem

Tortilla z karmelizowanym ananasem i jabłkiem
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Jacek Sikora

Seria kulinarna:
Słodki drań 2 (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać patelnię i wrzucić na nią owoce zasypując je cukrem. Karmelizować je. Pod koniec procesu dodać masło orzechowe i wymieszać. Do serka mascarpone dodać wodę pomarańczową i cynamon. Aby podczas pieczenie placek się nie odkształcił i zachował kształt rożka, do środka włożyć kawałek zwiniętej w kulkę folii aluminiowej. Rożki włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 10 minut. Wyjąć jak będą chrupiące. Rożki napełnić kolejno warstwami – ser, owoce, ser, owoce.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA