Ciastka orzechowe

Ciastka orzechowe
Oceń przepis:
135 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Tomasz Deker

Seria kulinarna:
Desery Dekera 3 (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka

Składniki:

  • 350 g masła orzechowego z kawałkami orzechów
  • 70 g jajek 80 g cukru trzcinowego ciemnego
  • 60 g orzechów włoskich
  • 10 g mąki gryczanej
  • 15 ml oleju lnianego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Masło, cukier, jajko, mąkę mieszamy, dodajemy orzechy oraz olej lniany i wyrabiamy na jednolitą masę.

Z ciasta formujemy kulki, rozkładamy w odstępach na blaszce i delikatnie spłaszczamy przed włożeniem do piekarnika.

Pieczemy w temperaturze 170-180º C, około 15 minut, do zbrązowienia.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA