Sałatka z pieczarek i orzechów włoskich z kwaśną śmietaną
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.15)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 4 szklanki pokrojonych na plasterki pieczarek (około 360 g)
- ½ szklanki obranych orzechów włoskich połamanych na kawałki (około 10 sztuk)
- ⅔ szklanki kwaśnej śmietany
- ½ szklanki drobno posiekanej cebulki dymki
- 2 łyżki świeżego soku z cytryny
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu
- 8-12 liści sałaty głowiastej
- umytych i osuszonych
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W misce połączyć pieczarki, orzechy włoskie, kwaśną śmietanę, cebulkę dymkę, sok z cytryny, sól i pieprz. Przykryć i wstawić do lodówki do czasu podania. Tuż przed podaniem w czterech miseczkach z liści sałaty zrobić gniazdka. Do środka nałożyć sałatkę pieczarkową. Natychmiast podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W