Sałatka z fasolki szparagowej z grejpfrutowym winegretem i ziołami
Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Chrząstowski
- Seria kulinarna:
- Adam po pracy 2 (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
Składniki:
- 400 g fasolki szparagowej
- 2 grejpfruty
- 1/3 szklanki oliwy z oliwy
- 2 szalotki posiekane
- 1 łyżka siekanej natki pietruszki
- 1 łyżka siekanej bazylii
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Fasolkę oczyść i ugotuj w osolonej wodzie. Z 1 grejpfruta wytnij fileciki. Z drugiego wyciśnij sok i zredukuj go w rondlu o 70%. Do gorącej redukcji soku dodaj szalotkę, sól i pieprz, wymieszaj i wkręć w to oliwę. Sos wymieszaj z fasolką, ziołami i filecikami z grejpfruta.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W