Sałatka z kwiatów w winegrecie
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 26)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Przygotowanie:
Winegret:
2 łyżki octu malinowego
łyżeczka musztardy diżońskiej
łyżeczka miodu
pół miarki oleju fistaszkowego lub z pestek winogron
sól i pieprz
Przygotowanie:
Zmieszać widelcem ocet, musztardę i miód. Stopniowo dolewać oleju. Sprawdzić smak. Wrzucić garść malin.
Wrzucić składniki (prócz soli i pieprzu) do blendera. Zmiksować do postaci dressingu. Posolić i popieprzyć. Otrzymamy pół miarki dressingu.
sałatka:
6 garści mieszanki sałat (rukola, endywia itp.)
6 kwiatów nasturcji
Zmieszać winegret. Włożyć sałaty do miski i polać winegretem. Wrzucić kwiaty i natychmiast podawać.
Laura Calder
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W