Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i kawałkami sandacza
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak lokalnie 2 (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki, Dania z ryb, Dania na karnawał i imprezę
Składniki:
- 20 dag soczewicy zielonej
- 20 dag soczewicy czerwonej
- 4 plastry cytryny
- kilka gałązek świeżego estragonu
- garść suszonych pomidorów
- cytryna
- ząbek czosnku
- cebula dymka
- fileciki z 2 moreli
- 2 garście szpinaku
- pieprz
- sól
- chlust oliwy
- ser kozi półtwardy
- marynowany filet z sandacza
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do garnka wsyp soczewicę, dodaj plastry cytryny i estragon. Całość zalej wodą.
Gotuj 15 minut. Suszone pomidory, czosnek i cebulę pokrój. Z moreli i cytryny wytnij fileciki.
Wszystkie składniki przesyp do miski. Dodaj szpinak i posiekany estragon. Dopraw solą,pieprzem i oliwą. Ser pokrój na mniejsze kawałki. Do sałatki dodaj przestudzoną soczewicę. Całość wymieszaj. Sałatkę podawaj z kawałkami sandacza.
Gotuj 15 minut. Suszone pomidory, czosnek i cebulę pokrój. Z moreli i cytryny wytnij fileciki.
Wszystkie składniki przesyp do miski. Dodaj szpinak i posiekany estragon. Dopraw solą,pieprzem i oliwą. Ser pokrój na mniejsze kawałki. Do sałatki dodaj przestudzoną soczewicę. Całość wymieszaj. Sałatkę podawaj z kawałkami sandacza.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
Dania z ryb
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W