Tartinki z sardynkami

Tartinki z sardynkami
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 26)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania na karnawał i imprezę
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 2 puszki sardynek w oleju
  • bagietka
  • cytryna
  • zimne masło
  • świeżo zmielony pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Otworzyć puszki, odlać nadmiar oleju i ustawić je na długim półmisku. Przekroić bagietkę wzdłuż, a potem na mniejsze kawałki. Opiec je lekko i ułożyć wokół puszek. Pokroić cytrynę w kliny i ułożyć na półmisku. Podawać z zimnym masłem i świeżo zmielonym pieprzem.

UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA