Udziec jagnięcy w ziołach z ziemniakami
Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.20)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 2,25 kg udźca jagnięcego
- 3 pokrojone ząbki czosnku
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- 2 łyżki soku z cytryny
- 60 ml oliwy (więcej do ziemniaków)
- kilka garści ziół prowansalskich
- 1 kg ziemniaków
- pokrojonych w plastry
- 125 bulionu cielęcego lub wołowego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Klika godzin przed przyrządzeniem jagnięciny, natnij jej skórę ostrym nożem. W nacięcia wetknij plasterki czosnku. Wymieszaj sól, pieprz, sok z cytryny i oliwę. Natrzyj dobrze mięso ziołami. Pozostaw je na kilka godzin w lodówce. Zanim je upieczesz, powinno osiągnąć temperaturę pokojową.
Podgrzej piekarnik do temperatury 230°C.
Podgrzej piekarnik do temperatury 230°C.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Kuchnia francuska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W