Sałatka z orzechami włoskimi i winegretem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 18)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- łyżeczka octu z czerwonego wina
- pół łyżeczki musztardy diżońskiej
- ćwierć miarki oleju z orzechów włoskich
- sól i pieprz
- sok z cytryny, do smaku
- oliwa
- 6 garści mieszanki sałat
- 2 garści drobno pokrojonych uprażonych orzechów włoskich
- garść grubo pokrojonego świeżego koperku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zmieszać ocet z musztardą. Wmieszać po kropli olej orzechowy. Posolić i popieprzyć. Ewentualnie dodać soku z cytryny. W razie potrzeby dolać trochę oliwy. Podrzeć sałatę na duże kawałki i wrzucić do płaskiej miski. Dodać orzechy i koperek. Tuż przed podaniem polać oszczędnie dressingiem i wymieszać.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W