Sałatka z orzechami włoskimi i winegretem

Sałatka z orzechami włoskimi i winegretem
Oceń przepis:
43 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 18)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zmieszać ocet z musztardą. Wmieszać po kropli olej orzechowy. Posolić i popieprzyć. Ewentualnie dodać soku z cytryny. W razie potrzeby dolać trochę oliwy. Podrzeć sałatę na duże kawałki i wrzucić do płaskiej miski. Dodać orzechy i koperek. Tuż przed podaniem polać oszczędnie dressingiem i wymieszać.



UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA