Sałatka z ośmiornicy po grecku
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.7)
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia grecka
Składniki:
- dwie nogi i głowa z upieczonej ośmiornicy
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki biały ocet winny
- łyżeczka czosnku
- 2 łyżki pietruszki
- szczypta pieprzu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ośmiornicę pokroić w cienkie plasterki. Oliwę połączyć z drobno posiekanym
czosnkiem, posiekaną pietruszką i octem winnym. Dodać ośmiornicę i doprawić
pieprzem. Można dodać plasterki marchewki i selera naciowego.
czosnkiem, posiekaną pietruszką i octem winnym. Dodać ośmiornicę i doprawić
pieprzem. Można dodać plasterki marchewki i selera naciowego.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Owoce morza
Sałatki, sałaty i surówki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W