Sałatka z ośmiornicy po grecku

Sałatka z ośmiornicy po grecku
Oceń przepis:
64 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.7)
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia grecka

Składniki:

  • dwie nogi i głowa z upieczonej ośmiornicy
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki biały ocet winny
  • łyżeczka czosnku
  • 2 łyżki pietruszki
  • szczypta pieprzu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ośmiornicę pokroić w cienkie plasterki. Oliwę połączyć z drobno posiekanym
czosnkiem, posiekaną pietruszką i octem winnym. Dodać ośmiornicę i doprawić
pieprzem. Można dodać plasterki marchewki i selera naciowego.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA