Homar z ostrym sosem saté

Homar z ostrym sosem saté
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 7)
Trudność:
trudne
Rodzaj dania:
Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia wietnamska

Składniki:

  • 2 żywe homary
  • każdy o wadze ok. 700 g
  • 200 g mięsa kraba
  • 100 suszonych krewetek
  • namoczonych w wodzie na 20 minut i osączonych
  • 25 g płatków chili
  • 100 ml oleju z chili
  • 10 posiekanych dymek
  • tylko białe części
  • pół główki czosnku (rozetrzeć na pastę)
  • ½ łyżki cukru
  • 1 łyżka sosu ostrygowego
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżki sosu rybnego
  • 500 ml oleju roślinnego
  • 1 cytryna

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Homary włożyć na godzinę do lodówki, żeby uśpić je w humanitarny sposób. Wyjąć z lodówki, zostawić, żeby doszły do temperatury pokojowej.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA