Homar z ostrym sosem saté
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 7)
- Trudność:
- trudne
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia wietnamska
Składniki:
- 2 żywe homary
- każdy o wadze ok. 700 g
- 200 g mięsa kraba
- 100 suszonych krewetek
- namoczonych w wodzie na 20 minut i osączonych
- 25 g płatków chili
- 100 ml oleju z chili
- 10 posiekanych dymek
- tylko białe części
- pół główki czosnku (rozetrzeć na pastę)
- ½ łyżki cukru
- 1 łyżka sosu ostrygowego
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżki sosu rybnego
- 500 ml oleju roślinnego
- 1 cytryna
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Homary włożyć na godzinę do lodówki, żeby uśpić je w humanitarny sposób. Wyjąć z lodówki, zostawić, żeby doszły do temperatury pokojowej.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W