Bagietka z boczkiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rozgryza Wietnam (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia wietnamska
Składniki:
- olej do smażenia
- 5 łyżek cukru, najlepiej palmowego lub trzcinowego
- 4 łyżki sosu rybnego
- 3 ząbki czosnku, rozgniecione
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 krótka bagietka
Sałatka:
- 1 starta za pomocą obieraczki marchewka
- 2 łyżki sosu rybnego
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 4 łyżki soku z limonki
- porwana kolendra
- sól
Majonez:
- pół szklanki majonezu
- 2 łyżki sosu sriracha
- 2 łyżki soku z limonki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Boczek pokrój na cienkie plastry i przesmaż, aż wytopi się tłuszcz i powstaną skwarki. Tłuszcz wylej z patelni i dodaj pozostałe składniki. Duś, aż sos zgęstnieje i boczek będzie miękki.
Wszystkie składniki wymieszaj ręką, aby marchewka zmiękła
Połącz majonez z dodatkami.
Bagietkę rozetnij wzdłuż i podpiecz lub podsmaż. Środek wysmaruj majonezem, a następnie włóż boczek oraz sałatkę
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W