Pieczony słodki ziemniak z nerkowcami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Składniki:2 filiżanki pokrojonego w kostkę słodkiego ziemniaka
Sos:
1 łyżka oleju z otrębów ryżowych
półtorej łyżki octu umeboshi
1 łyżeczka mirinu
1 łyżka jasnego sosu sojowego
1 łyżka dashi
1 łyżka syropu ryżowego albo miodu
1 filiżanka prażonych nerkowców
natka kolendry do przybrania
Przygotowanie:
Kawałki ziemniaka rozłożyć na blasze i skropić olejem. Piec 20-30 minut w temperaturze 180°C.
Składniki sosu wymieszać i polać ciepłe jeszcze kawałki ziemniaka.
Przybrać posiekaną kolendrą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W