Tapenada z czarnych oliwek, pesto z suszonych pomidorów i pesto z serca karczocha
Oceń przepis:
Przygotował:
David Gaboriaud
- Seria kulinarna:
- David w Europie (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- tapenada:
- 200 g czarnych oliwek
- 2 łyżki suszonego cząbru (można go zastąpić tymiankiem)
- 1 lub 2 ząbki czosnku
- oliwa z oliwek extra vergine
- pesto z suszonych pomidorów:
- 200 g suszonych pomidorów w oleju
- 1 ząbek czosnku
- pieprz
- 1 łyżeczka nasion fenkuła (koper włoski)
- oliwa extra vergine
- pesto z serca karczocha:
- 200 g serca karczocha w oleju
- 1 ząbek czosnku
- 40-50 g sera parmigiano reggiano
- 1 łyżka soku z cytryny
- oliwa extra vergine
- 4 małe ciabatty
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Tapenada – zmiksować ze sobą wszystkie składniki. Doprawić do smaku.
Pesto z suszonych pomidorów - zmiksować wszystkie składniki, oprócz fenkuła, który jest dodawany na końcu. Doprawić do smaku
Pesto z karczocha – zmiksować ze sobą wszystkie składniki, oprócz cytryny, która jest dodawany na końcu. Doprawić do smaku.
Ciabatty zgrillować na patelni. Podawać trzy pasty w małych miseczkach, obok położyć ciabatty (ewentualnie dodać surowe warzywa pokrojone w słupki).
Pesto z suszonych pomidorów - zmiksować wszystkie składniki, oprócz fenkuła, który jest dodawany na końcu. Doprawić do smaku
Pesto z karczocha – zmiksować ze sobą wszystkie składniki, oprócz cytryny, która jest dodawany na końcu. Doprawić do smaku.
Ciabatty zgrillować na patelni. Podawać trzy pasty w małych miseczkach, obok położyć ciabatty (ewentualnie dodać surowe warzywa pokrojone w słupki).
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
Kuchnia włoska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W