Sałatka z grillowanych szparagów z rodzynkami i piniolami

Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.31)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki, Dania z grilla
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 2 pęczki szparagów zielonych
- garstka orzeszków piniowych
- garstka drobnych wilgotnych rodzynek
- 1 cytryna
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- oliwa z oliwek
- sól
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Szparagi obrać, odciąć końcówki. Jeżeli są grube obgotować je trochę we wrzątku. Na grillu lub grillowej patelni rozgrzać trochę oliwy i smażyć szparagi, powolutku. Obracać. Powinny lekko zwiędnąć i się zrumienić. Na patelni rozgrzać oliwę, usmażyć orzeszki piniowe, dodać rodzynki i po chwili sok z cytryny, sól, pieprz, cukier i posiekaną natkę pietruszki. Zamieszać. Zgrillowane szparagi polać sosem przygotowanym na patelni.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grilla
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W