Sałatka z grillowanych szparagów z rodzynkami i piniolami

Sałatka z grillowanych szparagów z rodzynkami i piniolami
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.31)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki, Dania z grilla
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Szparagi obrać, odciąć końcówki. Jeżeli są grube obgotować je trochę we wrzątku. Na grillu lub grillowej patelni rozgrzać trochę oliwy i smażyć szparagi, powolutku. Obracać. Powinny lekko zwiędnąć i się zrumienić. Na patelni rozgrzać oliwę, usmażyć orzeszki piniowe, dodać rodzynki i po chwili sok z cytryny, sól, pieprz, cukier i posiekaną natkę pietruszki. Zamieszać. Zgrillowane szparagi polać sosem przygotowanym na patelni.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA