Sałatka z buraków z winem i winogronami
Oceń przepis:
Przygotował:
Malka Kafka
- Seria kulinarna:
- Koszer macher (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia koszerna
Składniki:
- 0,5 kg buraków
- 0,5 puszki fasoli czerwonej konserwowej
- 250 ml czerwonego wytrawnego wina
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 0,25 kg czerwonych winogron
- pieprz czerwony w ziarnach
- sól
- cukier
- cynamon kora (do smaku)
- 10 goździków
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Obierz buraki. Ugotuj je z goździkami i cynamonem w niewielkiej ilości wody. Kiedy lekko zmiękną, pokrój na cienkie plastry. Wrzuć ponownie do wywaru i dolej wino. Gotuj pod przykryciem około 15 min. Dopraw i zagęść rozwodnioną mąką. Ostudź, dodaj czerwoną fasolę i pokrojone na połówki winogrona (bez pestek). Dopraw do smaku solą, cukrem, pieprzem. Przełóż do salaterek. Podaj z białym pieczywem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W