Makaron z sosem orzechowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Maryla Musidłowska
- Seria kulinarna:
- Mammaryla (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 20 łuskanych orzechów włoskich
- 50g orzechów pinii
- 0,5 ząbka czosnku
- 1 duży pęczek pietruszki
- 250 ml słodkiej śmietany
- sól
- pieprz
- 4 łyżki tartego parmezanu
- 50g masła
- makaron wedle uznania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Nastaw wodę na makaron. W rondelku podgrzej śmietanę. W blenderze lub malakserze rozdrobnij orzechy dodaj czosnek i listki pietruszki. Posól wodę na makaron i wrzuć makaron. Do rozdrobnionych orzechów, czosnku i pietruszki stopniowo dodawaj śmietanę. Miksuj na gładki sos. Dopraw solą i pieprzem. W rondelku roztop masło. Odcedź makaron i przełóż go do miski. Wymieszaj makaron z sosem. Posyp parmezanem. Polej stopionym masłem. Ozdób kilkoma gałązkami pietruszki i połówkami orzechów.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Makarony, kluski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W