Kurczak pieczony po włosku
Oceń przepis:
Przygotował:
Donna Hay
- Seria kulinarna:
- Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 250 g pomidorków koktajlowych
- przekrojonych na pół
- 120 g pancetty pokrojonej na grube kawałki
- 2 łyżki listków oregano
- 8 ząbków czosnku
- 1 łyżka oliwy
- 2 filety piersi kurczaka o wadze 200 g
- ½ szklanki (80 g) czarnych oliwek
- grubo mielony czarny pieprz
- liście bazylii i drobno starty parmezan
- do podania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 200°C. Do naczynia żaroodpornego przełożyć pomidory, pancettę, oregano i czosnek. Posypać listkami oregano i skropić oliwą. Wymieszać. Piec 25 minut. Dodać kurczaka i oliwki. Posypać pieprzem. Piec 20 minut, aż kurczak będzie miękki. Nałożyć na talerze. Przybrać bazylią i posypać parmezanem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W