Kurczak pieczony po włosku

Kurczak pieczony po włosku
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Donna Hay

Seria kulinarna:
Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 200°C. Do naczynia żaroodpornego przełożyć pomidory, pancettę, oregano i czosnek. Posypać listkami oregano i skropić oliwą. Wymieszać. Piec 25 minut. Dodać kurczaka i oliwki. Posypać pieprzem. Piec 20 minut, aż kurczak będzie miękki. Nałożyć na talerze. Przybrać bazylią i posypać parmezanem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA