Zupa pomidorowa
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rodzinnie (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
Składniki:
- 2 główki czosnku
- seler naciowy
- 3 cebule szalotki
- 3 papryczki chilli
- 2 źdźbła trawy cytrynowej
- 2 łyżki oliwy
- 5 malinowych pomidorów
- 3 czarne pomidory
- łyżka miodu
- łyżka octu
- 2 litry bulionu warzywnego
- puszka pomidorów
- 0,5 szklanki mleczka kokosowego
- pełnoziarnista bułka
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Czosnek przekrój na połówki i upiecz w piekarniku.
Pokrój cebulę, seler, papryczki i wrzuć do garnka z rozgrzaną oliwą.
Dodaj pokrojone pomidory, rozgniecioną trawę cytrynową i upieczone ząbki czosnku.
Dodaj miód, ocet, bulion i pomidory z puszki. Gdy zupa się zagotuje, dodaj mleczko kokosowe. Zupę przypraw solą i pieprzem. Zupę podaj z grzankami. Smacznego!
Pokrój cebulę, seler, papryczki i wrzuć do garnka z rozgrzaną oliwą.
Dodaj pokrojone pomidory, rozgniecioną trawę cytrynową i upieczone ząbki czosnku.
Dodaj miód, ocet, bulion i pomidory z puszki. Gdy zupa się zagotuje, dodaj mleczko kokosowe. Zupę przypraw solą i pieprzem. Zupę podaj z grzankami. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W